Not today…

De mâine o să încep să mănânc sănătos. Tot de mâine voi începe să acord mai mult timp sănătății corpului meu făcând exerciții fizice, mergând la sală sau alergând. De mâine o să-mi urmez visele, o să-mi încep cariera, voi aplica la jobul mult dorit, voi începe să am mai multă încredere în mine, dar astăzi nu… mâine.

Cu toții suferim de procrastinare.  Ne e teamă să pășim în afara zonei de confort și să privim la ceea ce se află în exterior. Nu-mi spuneți că nu e adevărat, fiindcă știu că e. Sunt și eu acolo, în fiecare zi din viață. Mă lupt să ies din zona de confort mereu și chiar atunci când fac un pas în afara ei, îmi dau seama că de fapt se mărește și se tot mărește și că asta trebuie să fac zilnic: să pășesc din ea, să fiu întotdeauna cu un pas în față. N-am zis că e ușor, dar hei, spune-mi ce e ușor? Nu știi? Hai că-ți zic eu. E ușor să ignori, să pornești televizorul și să urmărești ultimele știri, să dormi, să faci orice altceva decât să încerci să fii o mai bună versiune a ta. Până la urmă, despre asta e vorba: să fim o mai bună versiune a noastră. Nu mai bună decât a lui X sau Y despre care nu știm nimic. Nu cunoaștem pe X sau Y, nu cunoaștem ce se află în spatele lor, scopurile, visele, nimic. De ce ne-ar interesa oricum?

…but tomorrow

Mâine poate părea o zi foarte atractivă de a începe lucrurile pe care ți le-ai propus să le faci. Tot mâine te poți simți:

 • mai curajos, deoarece astăzi nu găsești citatul ăla șmecher super motivațional care să-ți ridice încrederea în tine.
 • mai capabil de a duce la bun sfârșit planul pe care doar ți l-ai imaginat nu și notat.
 • mai plin de energie fiindcă astăzi ai chef să lenevești pe canapea urmărind emisiunea ta preferată de la televizor. „Puterea dragostei” parcă-i zicea? Sau „Ochii din umbră”?
 • mai interesat de tot ceea ce înseamnă „creștere”, „dezvoltare” și „disconfort”

Mai, mai și mai de tot ceea nu simți acum și astăzi.

A few things you should consider…

1. Nu te mai gândi la acele stări, emoții, sentimente. Numește-le cum vrei tu. Doar oprește-te din a te mai gândi la ele. Ziua de mâine oricum va veni, iar dacă tu nu ai făcut nimic diferit astăzi, nu ai niciun motiv să te gândești că mâine va fi mai diferit. Take action today, not tomorrow. Totuși, ironia este că, singura șansă ca mâine să te simți diferit este să faci ceva diferit astăzi. READ THAT AGAIN. Lasă starea asta deoparte. Arunc-o pe fereastră. Nu face decât să te saboteze.

2. Nu te mai focusa pe succes și perfecțiune. Mulți dintre oameni nu încep astăzi fiindcă nu sunt pregătiți și asta e în regulă. Sunt câteva lucruri în viață pentru care există posibilitatea de a nu fi pregătit, cum ar fi:

 • șofatul. Există oameni care nu sunt pasionați de mașini sau de a le conduce. Și nu, nu mă refer doar la femei!
 • o operație pe creier. Niciodată nu putem fi pregătiți să ne asumăm asemenea riscuri.
 • orice altceva care implică un reactor nuclear.

Pentru orice alt lucru, a aștepta până ești 100% pregătit e un fel de mit care te face doar să aștepți pentru totdeauna. E trist să te gândești la asta, dar hei, am făcut-o eu pentru tine. Tu trebuie doar să citești și să iei ceea ce consideri că ți se potrivește.

Embrace the failure. It will help you grow.

Mai mult decât atât, fii pregătit să eșuezi. Știu, nu e o pastilă ușor de înghițit când noi toți ne dorim doar să câștigăm, dar viața nu funcționează așa din păcate. Dacă ești pregătit să eșuezi, vei fi pregătit să înveți din eșec, să-ți iei notițe și să știi ce ai de făcut în viitor. Eșuează până când vei câștiga. Se va întâmpla și asta. Crede-mă, funcționează. Ai încredere în tot acest proces. Tot ceea ce ai făcut până acum a fost un eșec până ai reușit. Ține-o tot așa!

3. A începe cu pași mărunți e tot un început. Keep that in mind. Deseori când oamenii nu pot face „acel lucru măreț”, renunță și nu mai fac nimic. Vreau să fiu un autor de succes. Perfect. De ce nu începi să scrii? Mi-am pus întrebarea asta de-a lungul timpului. Poate pentru că ideea de a scrie pe blog pare prea „mică” sau „nesemnificativă” ca să conteze. Da, exact asta mi-am spus și mie. „De ce să încep un blog? Cine îmi va citi articolele? Mi-e rușine să scriu!” Sunt foarte surprinsă să observ că de când scriu „pe bune” există oameni care apreciază și citesc articolele. Sunt doar la început de drum. Am ales să o fac din plăcere și pasiune și voi continua în același ritm.

Chiar dacă nu poți începe cu pași mari din prima, începe cu puțin. „Puținul” ăsta e o scuză care te ține la distanță de eșec, despre care aminteam la punctul 2.

Successful people don’t fear failure but understand that it’s necessary to learn and grow from.

Young, wild and free.

Vreau să-ți amintești asta. Ești încă tânăr. Fie că ai 20, 30 sau 40 de ani.

And you still got time. Plenty of it.

„Încă învăț.” zicea Michelangelo, la 87 de ani. Repetă asta zilnic, indiferent de vârstă. Încă învățăm. Niciodată nu ne oprim. Atunci când crezi că știi totul, descoperi de fapt cât de mult mai ai de învățat. Poate ești tânăr și ai impresia că ai la dispoziție atâtea zile de mâine încât nu ești îngrijorat de modul în care le vei folosi. Vei fi surprins totuși să afli că viața trece atât de repede și că ieri a fost luni și astăzi e duminică și că parcă ieri aveai 17 ani certându-te cu ai tăi că nu te lasă cu o oră în plus să stai cu prietenii și acum ai 25 și te întrebi unde au dispărut anii ăia și nu e mai e nimeni cu care să te cerți. Vei fi surprins să descoperi cât de multe zile de mâine ai irosit.

today

Începe acum. Astăzi. E momentul. Doar fă-o. Pentru tine. #youmatter

Love,

Oana

Sursă imagini: freepik

2 Comments

 1. Love ❤️ Fix asta facem toti, am facut asta de mii de ori si doar mai mult rau mi-a facut “maine”

  1. Zona de confort nu ne face decât să stagnăm sau în unele cazuri să involuăm. E important să conștientizăm asta pentru a fi capabili să ne schimbăm mindset-ul.
   Mulțumesc pentru apreciere! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *