image0

02 ianuarie 2022,

a doua zi din noul an nu ne-a adus decât soare și vreme bună. Un ianuarie pe care îl tot avem de câțiva ani încoace. Sărbătorile care se presupun a fi de iarnă, nu mai sunt. Abia le mai simți. Unde-i Crăciunul de altădată când afară ningea ca-n povești și casa era învăluită de mirosul dulce de portocale și mandarine? Totuși, dacă ar fi să discutăm despre sărbători, ne-am abate de la subiectul pe care m-am gândit eu că vreau să-l povestesc pe blog și nu ne dorim asta, nu-i așa?

Ei bine, fiindcă tot a fost astăzi o vreme superbă afară, contrar lunii în care ne aflăm (mai exact au fost în jur de 12 grade), am decis să testez camera noului telefon pe care îl dețin de aproape 2 săptămâni, un iPhone 13 Pro Max (și nu, nu mă laud, chiar așa se numește telefonul), cameră care din punctul de vedere al unei fete pasionată de tot ce înseamnă Apple este pur și simplu everything you need. Este un updade, mai ales dacă ai avut un telefon dintr-o serie anterioară sau de ce nu, un telefon de maxim 1000 lei, așa ca mine, dar uite că iar mă abat de la topic. Need to do something about it.

În orice caz, așa cum spuneam, am decis să testez camera și să folosesc toate modurile disponibile pe care le deține. De la fotografia normală, până la modul wide, portret și chiar cel de slow motion și nu pot spune decât că am rămas plăcut surprinsă și încântată de calitatea imaginilor.

About posing… and spots

Am ales un loc de pozat pe care îl vedeam în fiecare dimineață în drumul meu spre job, dorindu-mi mereu să scot câteva cadre acolo (asta după ce reușeam să intru în posesia telefonului mult dorit). Dreams come true after all, don’t they? 

image6

 

Locul în sine e accesibil tuturor, e situat în Timișoara, Piața 700 chiar în vecinătatea băncii Transilvania. Practic, sunt mai multe clădiri de sticlă în incinta cărora se află birouri ale diferitor multinaționale. E o zonă frumoasă, modernă, iar sticla în care te oglindești la fiecare pas e impunătoare, te privește din toate direcțiile și unghiurile. Perfectă pentru o femeie. Toată ședința foto, fiindcă o pot numi așa, a durat aproximativ 2 ore de unde am scos peste 100 de imagini din care m-am ales cu maxim 15 pe care am reușit să le și editez ulterior cu VSCO. Am aplicat pentru un membership pentru a putea beneficia de toate efectele și zona de edit ale acesteia. Aplicația vine cu un 7-day trial, după care abonamentul în sine te costă 20 de dolari pe an.

Când vine vorba de posing, nu mă consider un foarte bun „model”. Da, îmi place să pozez, să fiu fotografiată din diverse unghiuri și surprinsă când poate nu mă aștept, însă niciodată „n-am știut cum să stau la poze”, dar încerc să învăț și să mă perfecționez. Mă inspir ca toți ceilalți din diverse locuri. De la persoane publice, până la modele și chiar din aplicațiile mobile, cum ar fi Pinterest, una dintre preferatele mele când vine vorba de inspirație. Citate, idei de „stat la poză”, tatuaje, unghii, decorațiuni ș.a.m.d., toate le poți găsi acolo.

Feeling good and vibin’ around

Mereu mă simt bine în pielea mea. Am încredere în mine atunci când merg pe stradă, observ și analizez tot. Transmit energii pozitive și mă înconjor cu ele. Resping tot ceea ce este sau consider eu că ar fi negativ. Astăzi, în timp ce eram fotografiată, mă simțeam excelent. Priveam camera și mă gândeam: ”Haide că poți! Vor ieși poze superbe!” și cred că despre asta e vorba până la urmă. Despre încrederea în noi, despre ceea ce îi permitem creierului nostru să ne transmită.

Self-confidence is the best outfit, rock it and own it.

Tindeam în trecut să nu am atât de multă încredere în mine și poate că și standardele mele erau mai joase, până când într-o zi am decis că trebuie să schimb asta fiindcă am toate motivele să o fac. Am potențial și sunt conștientă de lucrurile de care sunt capabilă și știu că pot so why not? Why not seeking for a “better me”? That was the day I became a better version of myself. Și încă învăț. Zi de zi. Oră de oră. Nu încetez niciodată și-mi place la nebunie. Încă mă îmbunătățesc și schimb. Persoana care exista acum un an are toate șansele să nu mai existe acum. Și ăsta e un lucru bun. Recomand. Cu toții ar trebui să ne căutăm cele mai bune versiuni ale noastre. Să muncim la a deveni mai buni din toate punctele de vedere: mental, profesional, spiritual.

The only person you should try to be better than is the person you were yesterday.

Revenind în cele din urmă la oile noastre rătăcite printre clădirile de sticlă despre care povesteam la început, astăzi am avut o zi bună de ianuarie. Soare, poze, un outfit potrivit și chiar dacă în cele mai multe dintre imagini sunt predominant serioasă decât veselă (că de, îmi place să transmit o oarecare atitudine) în sinea mea și-n suflet zâmbeam. Eram și sunt fericită. Viața poate să fie frumoasă cu toate suișurile și coborâșurile pe care le are și prin intermediul cărora ne testează. Trebuie să privim partea plină a paharului, chiar dacă uneori avem impresia că nu există. Oh, stai… paharul poate să fie și gol?  Hahah. 

Love,

Oana

6 Comments

  1. Superb articol 👏

  2. Cine are nevoie de pahare când ai sticla la dispoziție.

    1. Cum de nu m-am gândit la asta până acum?

  3. Bravo ,Oana îmi place foarte mult cum scri, te îmbrățișez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *